lördag 10 mars 2012 kl 19:49

Vi har kommit fram till årets final av Melodifestivalen 2012. Vem är din vinnare? Jag hoppas på att vi får en euforisk afton med Loreen som slutlig vinnare. Men för att det ska hända krävs ju förstås att du som gillar henne också ger henne din röst. Så glöm inte att rösta ikväll!

David Lindgren – ”Shout It Out”
Text & musik: Fernando Fuentes och Tony Nilsson

Efter deltävling 2 skrev jag: ”Vilken tur att jag lyssnade på fullversionerna! Jag som helt hade räknat bort David. Trodde inte från början att han skulle bli en av de fem. Så fel jag hade, men så kan det gå när man lyssnar på minutklippen och gör bedömningen på dem. David var helt suverän live ikväll. Vilket go! Klart given för final!”

Shout It Out håller fortfarande, men kommer få det svårt ikväll mot både Loreen och Danny som är i samma genrer.
Betyg:

Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern – ”Jag reser mig igen”
Text & musik: Thomas G:son och Ted Ström

Efter deltävling 1 skrev jag: ”Det blev inte final, men andra chansen. Jag trodde nog under direktsändningen att det skulle gå vägen till final, men där fick både jag och Thorsten tji. Helt klart var det mycket bättre än vad jag trodde och även live höll det.”

Det här kan gå bra ikväll och jag tror på en plats på den övre halvan.
Betyg:

Dead by April – ”Mystery”
Text & musik: Pontus Hjälm

Efter deltävling 1 skrev jag: ”Nä, jag förstår inte alls hur det här kunde gå vidare. Detta eländiga skrikeri. Hu… Jag säger åter igen att hade inte detta skrikande varit med så hade det här varit en kanonlåt och då hade jag förstått finalplatsen. Men inte nu… :(

Den här låten har växt för mig. Visst är det fortfarande skrikigt, men jag gillar mer och mer. Är lite kluven över var de hamnar ikväll, men tror ändå att det blir den nedre halvan.
Betyg:

Lisa Miskovsky – ”Why Start a Fire”
Text & musik: Lisa Miskovsky, Aleksander With, Bernt Rune Stray, Berent Philip Moe

Efter deltävling 4 skrev jag: ”Så underbart att Lisa gick vidare! Jag var rädd för att det här inte skulle gå hem hos svenska folket. Jag hade fel, men fick samtidigt som jag ville. Åh, jag röstade som bara den. :)

Så underbar! Jag hoppas och tror på en topp 3 plats.
Betyg:

Top Cats – ”Baby Doll”
Text & musik: Lina Eriksson, Mårten Eriksson och Susie Päivärinta

Efter deltävling 2 skrev jag: ”Jo, det svängde. Men jag trodde inte riktigt att det skulle gå hem. Dock var den helt okey live. Så helt okey att de fick en andra chans.”

Ja, det svänger fortfarande, men nog är det för hurtfriskt. Inte går det hem ikväll. Nedre halvan?!
Betyg:

Loreen – ”Euphoria”
Text & musik: Thomas G:son och Peter Boström

Efter deltävling 1 skrev jag: ”Vilket härligt lyckorus! Den är verkligen så otroligt underbar! I love it! Tack svenska folket för att ni röstade rätt! Det här var verkligen en fullträff! Min känsla redan nu säger att vi här har hört årets melodifestivalvinnare. Ja, det måste det va! Det här känns fullkomligen rätt att skicka till Eurovision Song Contest. Heja Loreen!”

Min solklara favorit! Loreen ska till Baku och tävla i Eurovision Song Contest i maj. Jag lovar att rösta och rösta… Loreen go for it!
Betyg:

Ulrik Munther – ”Soldiers”
Text & musik: Joy Deb, Linnea Deb, David Jackson, Ulrik Munther och Johan Åberg

Efter deltävling 2 skrev jag: ”Flickidolen gick hem. Tjejerna gillade och de ringde och röstade. Men det är inte Ulriks bästa. För mig är låten bara ok.”

Visst gillar jag det, men den är alldeles för anonym och kommer att hamna på den nedre halvan ikväll.
Betyg:

Björn Ranelid feat. Sara Li – ”Mirakel”
Text & musik: Fredrik Andersson, Björn Ranelid

Efter deltävling 3 skrev jag: ”Kvällens mirakel!? Oj, oj, oj! Inte trodde jag att svenska folket skulle rösta Ranelid och Sara Li hela vägen till finalen direkt. Jag trodde snarare att de skulle få ta vägen över andra chansen, men så fel hade jag. Men frågan är ju om det här verkligen är äkta röster? Gillar svenskarna en reciterande författare och tänker sig att karl ska ha en chans till en biljett till Baku i Eurovision Song Contest i maj? Jag får väl hoppas att de röstande den 10 mars har kommit på bättre tankar. Inte blev det bättre i slutet av låten där karln dessutom försökte sig på att sjunga. Det lät inte bra… och betyget sjunker till botten.”

Hur sjutton går det här ikväll? Jag hoppas att det blir botten.
Betyg:

Molly Sandén – ”Why Am I Crying”
Text & musik: Aleena Gibson, Molly Sandén, Windy Wagner

Efter deltävling 3 skrev jag: ”Mäktigt och med massor av inlevelse framförde Molly den underbara balladen Why Am I Crying. Jag röstade och röstade, vilket faktiskt gav resultat. :)

En otroligt fin ballad, som jag tror kommer att hamna på mitten ikväll.
Betyg:

Danny Saucedo – ”Amazing”
Text & musik: Danny Saucedo, Peter Boström, Figge Boström

Efter deltävling 4 skrev jag: ”Vilken show! Vilken låt! Och nog hördes det i arenan att Danny var poppis. Han var helt klart den självklara finalisten. Dock tyckte jag att hans röst var lite svag inledningsvis av låten.”

Ja, Danny får garanterat se sig slagen ikväll av Loreen. Men det vill ju till att Loreens fans inte lutar sig tillbaka utan röstar utav bara sjutton. Så Danny får hoppas på andra platsen, men jag tror att det blir tajt på plats 2 till 4. Tror Danny får slås om rösterna med Lisa och Thorsten.
Betyg:

HUR GÅR DET IKVÄLL?
Jag tippar att slutresultatet ser ut enligt nedan.

1. Loreen
2. Danny Saucedo
3. Lisa Miskovsky
4. Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern
5. Molly Sandén
6. David Lindgren
7. Dead by April
8. Top Cats
9. Ulrik Munther
10. Björn Ranelid feat. Sara Li

Andra som tycker till om kvällens final:
Jerry | Pierre | Schlager-Micke | Schlagerkung hoppas | Schlagerkung tror | Schlagerpinglan

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentera


antabuse out your systemventolin recreational usehttp://flavors.me/reviolia